Complex4

Laat de analyse niet over aan je strategie consultant

Als er een strategie consultant wordt ingehuurd, dan zie je deze vaak zelfstandig de (financiële) analyses doen. Ze gaan volop aan de slag met het analyseren van de huidige bedrijfssituatie en duiken enthousiast in alle cijfers en beschikbare data. Dit om te inzicht te krijgen in waar jouw bedrijf nu precies staat, en deze bevindingen vervolgens te presenteren aan het management. 

Ik geloof niet in deze aanpak. Bij zo’n analysefase van een strategieproject is het namelijk van grote waarde dat het bedrijf zelf zijn analysevaardigheden ontwikkelt. En dat het bedrijf zelf dit inzicht weet te verkrijgen, door te zien wat er om hen heen gebeurt. Het is de eerste stap om beweging te creëren binnen een bedrijf. 

Bij NewRoutes voeren we deze analysefase dan ook uit in samenwerking met interne teams. Dit vergroot niet alleen ieder zijn commitment voor de nieuwe strategie, maar leert de medewerkers ook om zelf hun omgeving en organisatie te analyseren. En dat is dan weer handig voor wanneer de consultant is vertrokken ? 

Lees onze andere artikelen

Complex4

De Personal Strategist als gids voor jouw groeistrategie

Het hebben een duidelijke en effectieve groeistrategie is cruciaal voor het succes van elke organisatie. CEO's en directieteams staan aan...
Strategie-bepalen-vind-de-weg-naar-groei

Wie betrek jij bij het ontwikkelen van de strategie?

Dit lijkt misschien een simpele vraag, waarbij “mensen in onze eigen organisatie”, "de directie" of "een consultant" voor de hand...
AdobeStock_302680569

Laat je inspireren

Wist je dat meer dan driekwart van de bedrijven ontevreden is over de manier waarop hun strategie tot stand komt?...

NewRoutes

Coornhertlaan 24
3707 ZL Zeist
martin.aalders@newroutes.nl
LinkedIn

.

KvK nr. 37094149
btw id nr. NL002038054B93
Cookie Statement

Inschrijven nieuwsbrief

Naam(Vereist)

© 2021 - 2024 Guides to Growth