Breng je organisatie in beweging

Breng je organisatie in beweging

Een strategiedocument dat na maanden overleg in de directie eindelijk wordt gepresenteerd aan alle medewerkers, betiteld met een hippe naam die het plan voor de komende vijf jaar moet samenvatten. Bij NewRoutes vinden we dat dit anders kan. Wil je een bedrijf richting geven en laten groeien, dan zal de steun en inzet van de gehele organisatie nodig zijn.

Wij zien een strategie dan ook niet als een analytisch document, maar als een inspirerend plan dat:

  • duidelijk maakt welke stappen moeten worden gezet
  • medewerkers motiveert en inspireert
  • focust op het leveren van waardevolle producten en diensten aan klanten
  • duidelijk maakt wat het onderscheidend vermogen is
  • de organisatie in beweging laat komen en het bedrijf laat groeien

Hoe we dat doen?

NewRoutes is een strategieadviesbureau met een werkwijze die zich duidelijk onderscheidt van andere strategieadviseurs. Wij vinden namelijk dat je een strategie samen met je team ontwikkelt en daarna ook samen tot leven brengt. Of je nu een bestaande strategie wil updaten, of een nieuwe wil ontwikkelen, wij begeleiden je op een gestructureerde en praktische manier.

1. Analyseren en inspireren

We beginnen met het verkrijgen van zoveel mogelijk inzicht. We analyseren niet alleen het bedrijf, maar ook de markt. En we laten ons inspireren door naar trends te kijken en met klanten te praten. Op basis van deze informatie wordt duidelijk wat precies de situatie is, zowel intern als extern, en waar de uitdagingen liggen.

2. Overzicht krijgen

Door middel van interactieve workshops gaan we bepalen wat precies de drijfveren zijn in de huidige situatie. Hierbij is het van belang om de input van alle teams en betrokkenen te krijgen, om samen conclusies te kunnen trekken en tot de essentie te komen.

3. Opties definiëren

Daarna gaan we definiëren wat de strategische opties zijn die er liggen. Ook hier gaan we in de vorm van workshops samen aan de slag om te overleggen wat de paden zijn die bewandeld kunnen worden en welke richtingen gekozen kunnen worden voor het bedrijf.

4. Keuzes maken

Deze fase richt zich op het maken van keuzes, en het helder krijgen van de criteria om tot een beslissing te komen. Op basis van de gemaakte keuzes maken we een roadmap die op concrete wijze beschrijft wat de vervolgstappen en acties zijn.

5. Implementeren

Als de organisatie in beweging is gekomen, gaan we dit vasthouden en versnellen. Vaak maken we daarbij gebruik van ‘Must Win Battles’: dit zijn organisatiebrede initiatieven waarmee we de uitgangspunten van de strategie tot leven brengen

Kruising

Strategy Check Point

Heeft jouw organisatie behoefte aan een snelle check van je bedrijfsstrategie? Wil je bijvoorbeeld toetsen of de richting van de strategie duidelijk is, of iedereen in de organisatie er bekend mee is, en of de stappen die worden gezet volgens de strategische principes zijn? Met Strategy Check Point krijg je snel en eenvoudig een objectief beeld van de kracht van de strategie en de eventuele verbeterpunten.

Wil je meer weten over deze mogelijkheid, neem dan contact met ons op.

Medewerkers betrekken

Waarom we zoveel waarde hechten aan gezamenlijk een strategie ontwikkelen? Je medewerkers staan het dichtst bij de klant en zijn de oren en ogen van jouw bedrijf. Zij spreken je klanten misschien wel dagelijks, en weten dus precies waar vraag naar is, wat de klantbehoeftes zijn en waar er kansen liggen. Deze input is van grote waarde bij het ontwikkelen of vernieuwen van een bedrijfsstrategie.

Kronkelig2

Onze visie

Bij NewRoutes doen we het net even anders. Onze werkwijze bij de ontwikkeling van een strategie kenmerkt zich door een persoonlijke aanpak. Wil je meer lezen over onze visie, check dan onze laatste blogs en whitepapers.

Waarom kiezen voor NewRoutes?

Samenwerken staat voorop: interactieve workshops
met een hoge mate van betrokkenheid

Een gestructureerde aanpak met doordachte tactieken zorgen ervoor
dat we tot de kern komen van iedere situatie

Praktische begeleiding: geen droge theorie met conclusies die niemand iets zeggen,
maar focus en concrete stappen

NewRoutes

Coornhertlaan 24
3707 ZL Zeist
martin.aalders@newroutes.nl
LinkedIn

.

KvK nr. 37094149
btw id nr. NL002038054B93
Cookie Statement

Inschrijven nieuwsbrief

Naam(Vereist)

© 2021 - 2023 Guides to Growth