“Het is mijn missie om organisaties in beweging te laten komen”

“Het is mijn missie om organisaties in beweging te laten komen”

In 2016 begon Martin Aalders met NewRoutes. Voor die tijd was zijn naam al onlosmakelijk verbonden met het woord ‘strategie’. In zijn loopbaan bekleedde hij diverse functies bij zakelijke dienstverleners, en werd hij bij strategievraagstukken keer op keer naar voren geschoven als de persoon bij uitstek. Hij ervaarde echter ook hoe het is om in een bedrijf te werken waar de organisatie geen focus meer heeft op wat echt waarde voor klanten creëert. Zijn kennis en ervaring gebruikt hij nu voor zijn eigen methode voor strategieontwikkeling.

martin aalders

“Ik zie vaak dat een strategie van bovenaf wordt opgelegd, en vervolgens loopt het bedrijf vast omdat de organisatie niet in beweging komt, of omdat er geen strategische focus is. En dan zal groei van het bedrijf ook uitblijven. Ik wil laten zien dat een strategie ook anders kan werken, dat het geen statisch document is wat vervolgens ergens blijft liggen, maar dat het mensen echt in beweging kan zetten. Zodra dat gebeurt, gaan er deuren naar groei open.”

“Een goed bedrijf is een groep mensen die gemotiveerd is om samen in een bepaalde richting te bewegen, waardoor er waarde voor klanten gerealiseerd kan worden”

“Ik geef vorm aan het strategieproces en zorg dat we tot de kern doordringen, maar tegelijkertijd zorg ik er ook voor dat de juiste energie er is tussen mensen om samen aan een strategie te werken. Een organisatie moet het dus ook wíllen om het samen te doen, anders kom je niet in beweging, en een strategie moet juist leven. Uiteindelijk gaat het erom dat je als bedrijf een strategie hebt waar je iets mee kunt, en wat je iets oplevert.”

Groei en duurzaamheid

Groei moet duurzaam zijn. De strategieën die we ontwikkelen houden dan ook altijd rekening met de impact op het gebied van CO2 en ESG doelstellingen. Het is daarbij belangrijk om te weten hoe de klanten van je bedrijf te bewegen zijn om meer duurzame keuzes te maken. Gedragsinterventies kunnen daardoor onderdeel zijn van de nieuwe strategie.

“Martin kan structuur aanbrengen en moeilijke zaken terugbrengen tot de kern.
Daarbij maakt hij dingen bespreekbaar die normaal niet besproken worden”

NewRoutes

Coornhertlaan 24
3707 ZL Zeist
martin.aalders@newroutes.nl
LinkedIn

.

KvK nr. 37094149
btw id nr. NL002038054B93
Cookie Statement

Inschrijven nieuwsbrief

Naam(Vereist)

© 2021 - 2024 Guides to Growth